Hoe haalt jouw website een top positie in Google

De algoritmes die Google gebruikt (ongeveer 200) zijn niet precies bekend, maar er zijn wel een groot aantal richtlijnen voor. Google heeft zelf een beginnershandleiding voor zoekmachine optimalisatie geschreven die je kan lezen.

Deze richtlijnen gaan onder andere over het optimaliseren van de techniek, de content en de kwaliteit van jouw website, maar ook over inkomende links, domeinnamen en autoriteit etc. Als je de handleiding en vele andere richtlijnen die bekend zijn volgt komt jouw website hoger in de zoekmachines.

Het is belangrijk dat jouw website goed gevonden wordt op relevante zoekwoorden. Om achter deze zoekwoorden te komen moet een zoekwoorden analyse gedaan worden. Dit is onder andere mogelijk via de zoekwoorden planner van Google. Zo kom je er precies achter hoeveel mensen er op een zoekwoord zoeken en krijg je gerelateerde zoekwoorden te zien die van toepassing kunnen zijn.

Als je deze zoekwoorden eenmaal weet kan je eenvoudig je website inrichten door je per pagina te richten op 1 of een aantal zoekwoorden. Door het goed gebruiken van deze zoekwoorden in titels, omschrijvingen, content per pagina kan je jouw ranking op Google verhogen.


Onderdeel van Famdirksen.nl - © 2021